الصفحات

القائمة

طرق اللحمة المفرومة المعصجة , تعصيج اللحمة المفرومة بالبصل والطماطم

اللحمة المفرومة , وطريقة تعصيجها

اللحمة المفرومة المعصجة :

اللحمة المفرومة تدخل فى معظم الوصفات والأطباق مثل انواع معينة من المكرونات , والمعجنات , ومن النصائح المهمة لعمل اللحمة المفرومة المعصجة هو عدم زيادة نسبة الدهون الموجودة باللحم , ونصيحة آخرى هى فرم اللحمة وش واحد فقط أو مرة واحدة فقط وليس فرم ناعم كما فى بعض الوصفات الآخرى .



 طريقة عمل اللحمة المفرومة المعصجة بالبصل :


كيلو لحمة مفرومة .
كيلو بصل متقطع .
3 ملاعق كبيرة زيت أو سمن حسب الرغبة .
معلقة كبيرة ملح
نصف معلقة فلفل أسود .
نصف معلقة صغيرة قرفة .
 نصف معلقة صغيرة زعتر.
نصف معلقة  بهارت سبعة .
 ورشة سكر .
يمكن أضافة فص ثوم لتعزيز الطعم .


طريقة التحضير :

  • نضع الزيت أو السمن فى مقلاة على النار ثم نضع البصل والثوم ونقلب حتى يذبل البصل ويصل للون الذهبى الفاتح .

  • نضع اللحم المفروم ونقلب ونضيف كل البهارات والملح والفلفل , ونترك المكونات على النار حتى تمام السواء وتجف الماء الموجودة فى اللحم .

طريقة تعصيج اللحمة المفرومة بالطماطم: 

2 بصلة مفرومة ناعم .
معلقة كبيرة صلصة طماطم .
معلقة صغيرة من البابريكا .
2 معلقة كبيرة زيت .
معلقة صغيرة فلفل أسود .
مكعب مرق لحم .
نصف كوب ماء ساخن .
معلقة صغيرة ملح .


طريقة التحضير :

  • نضع الزيت على النار منضيف البصل ونقلب حتى يصبح لونه ذهبى , نضيف اللحم المفروم ومكعب المرق , والبهارات ونتركه على النار .
  • نضيف صلصة الطماطم والماء ونترك المكونات حتى تنضج .

طريقة عمل اللحمة المفرومة بالخضار :

نصف كيلو لحمة مفرومة .
نصف كيلو بصل مفروم ناعم .
ربع كيلو من الفلفل الأخضر والأحمر والأصفر .
جزرة صغيرة الحجم مقطعة صغير .
معلقة صغيرة فلفل أسود.
معلقة صغيرة ملح او حسب الرغبة .
رشة حبهان مطحون .
بهارات لحم .
رشة قرفة .


 طريقة التحضير :

  • فى مقلاة على النار نضع معلقة سمنة او زيت , نضع البصل ونحمره ثم نضع اللحمة المفرومة ونقلب جيدا .
  • نضع الفلفل الأحمر والأخضر والأصفر والجزر المقطع مكعبات صغيرة جدا  .
  • نضع الفلفل الأسود والقرفة ورشة حبهان مطحون ورشة بهارات لحم.
  • نترك الخليط على النار حتى النضج . 

0تعليقات