الصفحات

القائمة

طريقتين للشيش طاووق فى البيت

طريقة عمل الشيش طاووق فى البيت

طريقة عمل الشيش طاووق

الشيش طاووق من الاكلات التى يعشقها الاطفال وذلك لطعمها الرائع الملئ بالنكهات المختلفة , ولا أظن يختلف على مذاقها الرائع وطعمها المختلف عن باقى الوصفات الخاصة بالفراخ , ولكى نضمن مصدرها يجب ان تقومى بإعداها فى البيت لضمان نظافتها وجودتها وذلك حفاظا على صحة أسرتك وأطفالك .

 

طريقة عمل الشيش طاووق:

المقادير:

نصف كيلو من صدور الدجاج المخلية " منزوعة العظم" .

فلفل أخضر رومى مقطع مكعبات.

عدد 2 بصلة متوسطة الحجم.

2 عدد طماطم متوسطة الحجم .

1 ليمونة معصورة.

4 ملاعق كبيرة من الزبادى .

3 ملاعق كبيرة من زيت الزيتون .

معلقة صغيرة من الكزبرة  .

معلقة صغيرة من البابريكا .

معلقة صغيرة من الفلفل الاسود.

ملح حسب الرغبة .

2 فص ثوم مهرووس.

 

خطوات عمل الشيش طاووق :

فى وعاء غويط قومى بوضع الزبادى والفلفل الاسود والكزبرة والبابريكا وزيت الزيتون وعصير الليمون والثوم المهروس وقلبى الخليط جيدا أتركى قطع الفراخ فى التتبيلة لمدة لا تقل عن 30 دقيقة , والافضل لو ليلة كاملة لضمان طعم أحلى وأطعم.

1.    قومى بتقطيع صدور الفراخ إلى مكعبات متساوية الحجم.

2.    قومى بتقطيع الفلفل الاخضر إلى مكعبات او قطع صغيرة .

3.    يقطع البصل إلى مكعبات .

4.    تقطيع الطماطم إلى مكعبات .

5.    قومى بإحضار أسياخ من الخشب ضعى قعة من الدجاج فى السيخ وبعدها قطعة من الفلفل الاخضر ثم قطعة من الفراخ ثم قطعة من البصل المكعبات ثم قطعة من الفراخ وبعدها قطعة من الطماطم وهكذا فى كل الأسياخ . 

 

طريقة عمل الشيش طاووق اللبنانى :

 

طريقة عمل الشيش طاووق فى البيت

 

مكونات الشيش طاووق اللبنانى :

نصف كيلو من الفراخ المخلية.

4 ملاعق من الزبادى أواللبن الرايب.

2 معلقة كبيرة من زيت الزيتون.

معلقة صغيرة بابريكا .

معلقة كبيرة من الخل " يمكن أستخدام خل التفاح"

4 فصوص ثوم مهرووس .

معلقة صغيرة زعتر .

معلقة فلفل اسود , وملح حسب الرغبة.

2 معلقة كبيرة عصير ليمون.

معلقة صغيرة صلصة طماطم .

 

طريقة تحضير الشيش طاووق:

قومى بإحضار وعاء كبير ضعى فيه صدور الدجاج بعد تقطيعها مكعبات , ضيفى عليها الزبادى , زيت الزيتون , الملح والفلفل , البابريكا , الثوم المهروس , صلصة الطماطم, والخل وخلطهم جيدا أتركى قطع الفراخ فى التتبيلة لمدة 4 ساعات أو أكثر .

توضع قطع الدجاج فى الاسياخ الخشبية , قطعة من الفراخ ثم قطعة من الطماطم المكعبات , ثم قطعة من الدجاج وبعدها قطعة من البصل , وهكذا لجميع قطع الدجاج.

قومى بشوى الدجاج فى الفرن بعد رصها فى صينية غير قابلة للالتصاق ووضعها فى الفرن على درجة حرارة 180 درجة , او يمكن شوى قطع الدجاج على الشواية .

يقدم الشيش طاووق مع الثومية وبالهنا والشفا.

0تعليقات